top of page
IBE X GOOFY X KOKO (1 of 1)-5.JPG

RICARDO HENDRIKS

Mr. Soul - Goofy G. Soul

Ricardo Hendriks, beter bekend als  Mr. Soul - Goofy G. Soul, is een professionele dans artiest, choreograaf en docent gespecialiseerd in meerdere stijlen waaronder Locking, Popping, House, Hip Hop, Breakdance, Salsa en Bachata. Hiernaast is Ricardo ook bekend als sociaal psychologisch welzijnsadviseur voor jongeren, scholen en diverse (non-profit) organisaties.

In 2012 studeerde hij af aan MBO Rijn IJssel als Urban Dance Artist. Tussen 2010-2018 maakte Ricardo nationaal en internationaal naam in verschillende danscompetities als Goofy van Soul Selected & de Soul Catz. Hij vertegenwoordigde Nederland in Duitsland, Frankrijk, Portugal en de Verenigde Staten nadat hij verschillende nationale titels had gewonnen.

Gedurende zijn carrière heeft Ricardo gedanst met DJ's en artiesten zoals Eva Simons, Blackstreet, Gers Pardoel, Van Velzen, David Guetta, Afrojack, Hardwell en vele anderen. Hij heeft ook deelgenomen aan verschillende dansprogramma's op televisie, waaronder So You Think You Can Dance, Everybody Dance Now & Time To Dance.

Naast het geven van danslessen bij Soul Community, biedt Ricardo ook personal training en counseling voor zelfontwikkeling. Zijn benadering is gebaseerd op een holistisch perspectief dat elementen van de sociale psychologie, epigenetica en psycho-neuro-immunologie (PNI) met die van het kwantum bewustzijn samen integreert. Hij erkent de onderlinge verbondenheid van individuen en de wereld om hen heen, en integreert deze visie in zijn sociaal psychologische begeleiding, en personal training. Hij streeft ernaar om anderen te empoweren door verbinding te maken met hun passie en talenten. Met zijn ervaring en expertise helpt hij jongeren en volwassenen om hun creatieve potentieel te ontdekken en te ontwikkelen, terwijl hij tevens het bewustzijn van de onderlinge verbondenheid tussen mensen en de wereld om hen heen versterkt.

"Door te dansen leerde ik mezelf te accepteren voor wie ik was. Ik wil mensen motiveren om zichzelf te durven zijn. Dansen is een verbinding met jezelf, het maakte mij zelfverzekerd. Het zelfvertrouwen vanuit een verbinding met jezelf is het belangrijkste wat ik iedereen kan meegeven.”

Naast zijn danscarrière is Ricardo ook de voorzitter van Stichting PowerBoost, een stichting die tot doel heeft om jongeren en gemeenschappen te empoweren door middel van het stimuleren en faciliteren van talentontwikkeling in dans, muziek, sport & lifestyle. Als vertegenwoordiger van de Hip Hop cultuur zet Ricardo zich onvermoeibaar in om jongeren te helpen verbinding te maken met hun passie en talenten, en bevordert hij zelfverwezenlijking en creatieve expressie.

Wilt u Ricardo inhuren als (gast)spreker, klik hier.
Liever een workshop of dagprogramma, klik hier.
Personal (privé) training of counseling sessie inplannen, klik hier.

Voor optredens van Ricardo als Mr. Soul, klik hier.

bottom of page